Wil je het rijbewijs halen? Ontvang je graag tips rijbewijs halen? Dan is er meer nodig dan theorie leren of een korte voorbereiding. Bij een uitgebreide rijopleiding komen er verschillende zaken aan bod om de rijopleiding tot succes te brengen. Het oefenen in de praktijk is belangrijk, maar niet zonder de juiste theorie. In dit artikel gaan we in op het theoretische deel van een rijopleiding om het CBR theorie examen te behalen en een basis te leggen voor het praktijkexamen.

Tip 1: Verkeersborden oefenen

Het beheersen van auto theorie begint in de meeste gevallen met het oefenen van verkeersborden. In het verkeer worden verkeersborden gebruikt in combinatie met de belijning op de weg en basisregels om tot een veilige situatie te komen. Verkeersborden geven een uitstekende basis en leren je ook bij het praktijkexamen om tot veilige beslissingen te komen.

Tip 2: Auto theorie leren

Uiteraard bestaat de auto theorie uit meer dan alleen het herkennen van verkeersborden. Belangrijke basisregels en de belijning van de weg zijn minstens zo belangrijk. Je kunt de theorie leren vanuit een boek en vervolgens komt daar een stukje gevaarherkenning bij dat je leert beheersen vanuit de theorie en autorijlessen in de praktijk. Beheers je alle theorie en ken je de verkeersborden als geen ander? Dan is het tijd voor het theorie examen.

Tip 3: Theorie examen CBR

Wanneer je de theorie beheerst is het tijd voor het theorie examen. Het theorie examen kan alleen worden afgenomen bij het CBR en is altijd op dezelfde manier opgebouwd. Het is niet bekend welke vragen je precies krijgt, maar de categorieën waarop je bevraagd wordt zijn altijd gelijk. Bereid je zo goed mogelijk voor op het theorie examen en neem rustig de tijd om alle vragen te beantwoorden, op deze manier wordt de kans van slagen vergroot. Mocht het niet lukken om in één keer te slagen? Probeer het dan nogmaals! Het theorie examen is een belangrijke basis en tegelijkertijd een vereiste om het praktijkexamen te mogen doen.

Vul onderstaand uw gegevens in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Auto's Rijschool Nijmeijer [gravityform id="2" title="false" description="false"]
Wij zorgen dat jou gegevens goed worden bewaard.