Rijbewijs op je 16e? Sinds een aantal jaar is het mogelijk om vanaf 16,5 jaar te beginnen met je rijlessen. Vanaf je 17e verjaardag mag je het rijexamen afleggen. Na het behalen van je rijbewijs mag je onder begeleiding van een coach rijden tot dat je 18 bent. Deze regeling heet 2toDrive.

Iedereen mag aan de proef meedoen en als je 16 bent mag je ook je voor je theorie examen gaan. Begeleid rijden maakt het mogelijk om beter voorbereid te zijn in de toekomst en verhoogt de verkeersveiligheid en ervaring van een jonge chauffeur.

Voordelen

Het voordeel van het behalen van je rijbewijs op je 16e is dat je eerder kunt starten en je met een coach tot je 18e verjaardag leert om rijervaring op te doen. Om mee te doen aan 2toDrive heeft een coach een begeleiderspas nodig. De coaches (minimaal 1 en maximaal 5) mogen zich aanmelden via het RDW, hierna wordt er gecontroleerd of de coach aan alle eisen voldoet. Een begeleiderspas kost €35,- en komt boven op de kosten voor het rijbewijs. Het aanvragen van een begeleiderspas kan via de website van 2toDrive.

De voordelen van 2toDrive een rij:

  • Je doet meer rijervaring op en verkleint de kans op ongelukken
  • Jongeren geven aan dat 2toDrive meer zelfvertrouwen geeft op de weg
  • Je kiest zelf je begeleider(s) (minimaal 1 en maximaal 5)
  • Wanneer je 18 bent kun je direct zelfstandig de weg op

Rijbewijs op je 16e met rijschool Nijmeijer

Ben je 16 jaar of ouder en wil je aan de slag met een rijopleiding? Neem dan contact op met rijschool Nijmeijer om de mogelijkheden te bespreken. Bel naar 06 2239 7664 of neem contact op via het contactformulier.

Vul onderstaand uw gegevens in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Auto's Rijschool Nijmeijer [gravityform id="2" title="false" description="false"]
Wij zorgen dat jou gegevens goed worden bewaard.